TED Konya Ereğli Koleji

TED Ereğli Koleji, kuruluş tarihi olan 2000 yılından 2004 yılına kadar şehir içindeki geçici binasında eğitim öğretimini sürdürmüş, 2004 yılında Karaman yolu üzerindeki yerleşkesine taşınmıştır. Okulumuz, 31 dönüm arsa içinde 10150 m2 kapalı alanı, spor alanları ile birlikte 984 öğrenci kapasitelidir. Okulumuzda öğrencilerimizin kendilerini hem bahçesinde hem de dersliklerinde mutlu hissedecekleri bir okul ortamı vardır.

TED Ereğli Koleji, gerek sahip olduğu öğrenci ve kullanıcı kapasitesi, gerekse içerdiği tesisler yönünden sadece Ereğli’de değil, birçok yerde örnek gösterilecek nitelikte ve ölçekte bir eğitim tesisidir. 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim yılında okulumuza kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, yeni yemekhane birimleri ve iki adet 3D sistemi kazandırılmış olup Fen ve Teknoloji dersi ile Matematik, Sosyal Bilgiler ve Müzik dersinde kullanıma sunulmuştur. Tüm kampüs alanımızda peyjaz çalışmaları yapılarak ağaç ve çiçek çeşitliliği sağlanmış olup küçük bir hayvanat bahçesi tesis edilmiştir. Bu tesis, formel eğitimin verildiği bölümlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de en geniş olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim kültür ortamı olarak planlanmıştır.

• 36 Derslik
• 2 Resim Atölyesi
• 2 Müzik Sınıfı
• 1 İş Atölyesi